Inbezitname bisschopszetel Breda door mgr. dr. J.W.M. Liesen



hopelijk breken er eindelijk betere tijden aan voor dit bisdom dat decennia onder een verstikkend progressief juk heeft moeten leven.

Op zaterdag 28 januari neemt mgr. J.W.M. Liesen de zetel van het bisdom van Breda in bezit tijdens een plechtige eucharistieviering in de H. Antoniuskathedraal. De viering begint om 11.00 uur. De viering is tevens het afscheid van mgr. Van den Hende, die het bisdom van Breda bestuurde als apostolisch administrator in afwachting van de benoeming van de nieuwe bisschop.

Celebranten zijn: mgr. dr. J.W.M. Liesen bisschop (elect) van Breda en mgr. dr. J.H.J. van den Hende bisschop van Rotterdam en apostolisch administrator bisdom van Breda. Concelebranten zijn: mgr. dr. W.J. Eijk aartsbisschop van Utrecht en voorzitter van de bisschoppenconferentie, mgr. drs. A.L.M. Hurkmans bisschop van ’s Hertogenbosch, en andere aanwezige bisschoppen. Concelebranten zijn eveneens: mgr. drs. V.G.P.J.M. Schoenmakers, leden van het kathedraal kapittel en andere aanwezige priesters. Vanwege de nuntiatuur is aanwezig mgr. Th.H. Habib.

De viering wordt bijgewoond door 500 genodigden. Gezien het geringe aantal plaatsen in de kathedraal moest richting parochies een beperkt uitnodigingsbeleid worden gevoerd. In overleg met de dekenale leidingen werd daarom een representatieve selectie gemaakt van mensen om namens de parochies aanwezig te zijn.

bron: RKNieuwsNet